BG  |   EN  |   FR  |   RU  |  
· Начало › Новини

Новини  Новини

05.06.2017 г.   Пътешествие в Долината на розите и тракийските царе за служителите на "Спартак" АД

Зареждащ и мотивиращ за работещите в "Спартак" АД беше този понеделник.

Ежегодният тийм билдинг на фирмата този път се проведе в красивата и изпълнена с история Долина на розите и тракийските царе. Забележително беше посещението в защитената от Юнеско Казанлъшка гробница и величествения Храм-паметник "Рождество Христово" край град Шипка.

Добрата организация, хубавият летен ден и чудесният обяд в китното с. Енина, допринесоха за прекрасните и незабравими мигове за целия екип.
10.05.2017 г. Разпределен дивидент за 2016 г.

Общото събрание на акционерите на "Спартак" АД реши да се разпредели дивидент в размер на 0,30 лв. на акция от печалбата за 2016 г.

Може да получите своя дивидент лично (срещу лична карта) или чрез пълномощник (с нотариално заверено пълномощно) в касата на дружеството от 01.06.2017 г.


03.2017 г. Ремонт административна сграда

С цел комфорта на нашите наематели, направихме ремонт на санитарните помещения и общи части в етажите от административната ни сграда, които отдаваме под наем.

БЛАГОДАРЯ Ви за търпението!


27.09.2016 г. Посещение на Международен Технически панаир – Пловдив

В седмицата на Международния Технически панаир - Пловдив, "Спартак" АД организира колективно посещение за своите служители. Деловият форум се провежда от 26 септември до 1 октомври 2016 г. с участието на над 600 компании от 33 държави, а страна партньор тази година е Чехия.Като предприятие, реагиращо на динамичната пазарна среда, Спартак АД се старае да е гъвкава, адекватна и в крак с иновациите компания.
Целта на посещението беше служителите да се информират и адаптират към най-новите тенденции и предложения от секторите с висок потенциал за развитие като Машиностроене, Информатика, Роботика.
Тази година се наблюдава разширяване на браншовия обхват на Есенния панаир. Показани са тенденциите в близо сто сектора на индустрията и огромна банка от иновативни решения.
Срещата се отрази много ползотворно и мотивиращо за 65-те служители от колектива на Спартак, посетили панаира.

13.05.2016 г. Общото събрание на акционерите на СПАРТАК АД взе решение да се разпредели дивидент за 2015 г. по 0,10 лв. на акция.02.11.2015 Уникална за България кинематична скулптура, произведена от "Спартак" АД краси Замъка в РавадиновоЗа пореден път доверието от страна на клиентите бе доверено на опита и експертността на екипа на Спартак АД. Уникално за мащабите на страната ни съоръжение бе разработено и произведено по поръчка и идея на клиентите ни от Ravadinovo Castle. Металната кинематична скулптура впечатлява със своя ефектен дизайн и практическа приложимост, специално проектирана и създадена за гостите и посетителите на Замъка в Равадиново. Приказната атмосфера на това красиво място, което е международен туристически обект и се радва на десетки хиляди посетители от цял свят е допълнена с този уникален атракцион, задвижван от вятъра и програмиран от специалистите на Спартак АД в уникални движения, които са контролирани от механизмите на съоръжението. То е създадено по поръчка и проект на нашите клиенти, които за пореден път доверяват качественото изпълнение на своите поръчки към екипа на Завод "Спартак" АД.

28.04.2015 "СПАРТАК" АД в подкрепа към младите огнеборци 


За пореден път млади огнеборци премериха сили в Долно Езерово

По покана на МВР - Първа Районна Служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Бургас представители на СПАРТАК АД - Цветан Бахчеванов и Гергана Козарева уважиха провелото се мероприятие за малките огнеборци. Децата на стадиона в кв. Долно Езерово се съревноваваха в ежегодното състезание „Млад огнеборец”. Битката за първенството при малчуганите протече оспорвано и атрактивно, с голяма доза забавление и практически умения. Всички състезатели показаха спортсменство и добра работа в екип в надпреварата, качества важни за един млад огнеборец.

"Спартак" АД подкрепя традиционно младите огнеборци в подготовката им, която има за цел обучение и готовност за правилни действия на децата при пожари, природни бедствия и аварии. Наше производство е оборудването – мишена, по която се действа с кофпомпа, като при напълване на съд с вода се задействат звуков и светлинен сигнал.

 

09.04.2015 г. В знак на благодарност за отличната работа клиент на "Спартак" АД с жест към служителите на предприятието

 

В навечерието на Великденските празници като жест на искрена благодарност всички работници в Спартак АД получиха прекрасни козунаци от клиент на завода. Два ротора, дело на работещите във фирмата и плод на експедитивна работа в изключително кратък срок станаха повод за тематичния подарък.  Красивият жест към професионализма на работещите е поредното признание за техния усърден труд и високото качество на продукцията на Спартак АД.

С пожелания за весели празници от екипа!
24.11.2014 г. СПАРТАК АД проведе специализирано обучение за най-новите програми на квалификация по аеродинамика на вентилаториИнженерният екип и служители на фирмата преминаха през специализиран курс, който представи последните нововъведения и актуална информация, свързани с производството на вентилатори. Обучителният семинар бе ръководен от доц. д-р инж. Тодор Чакъров, един от най-добрите специалисти у нас. Запознаването с курса и панелите, които бяха включени имаха за цел и повишиха възможностите на екипа за още по-добро проектиране и изграждане на вентилаторите, съгласно последните тенденции и норми, наложени от световния пазар. Спартак АД е лидер в производството на промишлени вентилатори в страната и основен ангажимент е актуалното предлагане на последните стандарти, носещи най-добри резултати за клиентите на предприятието.

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК:

-----------------------------------------------------------------


от националните медии: "РУСНАЦИ ИСКАТ НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРОМИШЛЕН ВЕНТИЛАТОР, ПРОИЗВЕДЕН В БЪЛГАРИЯ ОТ СПАРТАК АД"

(публикувана на 02 Юли 2014 г. от Информационна Агенция БЛИЦ - адрес: http://www.blitz.bg/news/article/276925)Бургаското предприятие СПАРТАК АД, което е лидер в производството на промишлени вентилатори в България тотално затвърди позициите си на най-мащабен и сигурен доставчик не само у нас, а и в чужбина.

Най-големият като размери вентилатор, произведен в последните години в страната ни, е поръчан и е готов за износ. Голяма руска компания е направила запитване в страната ни за най-ефективно и качествено производство на серия от промишлени вентилатори, които ще бъдат използвани в Русия за изключително важни и сериозни натоварвания в местната промишленост. Както знаем, Русия разполага с редица сериозни производители на този тип техника, но са се доверили именно на бургаския завод, познат с близо сто годишни традиции и доказано качество.   
             Изборът на Спартак АД от страна на руските клиенти е обусловен и с огромните технически и производствени възможности, както и разнообразието от вентилатори, които могат да бъдат произведени по чертеж и поръчка от клиента. От фирмата споделят, че това е само малка част от огромната база, която предлагат. Спартак АД е познат и като производител на различни видове метални изделия, каси за оръжие, палети за автомобилната промишленост и др. Услугите в лазерния разкрой и изработването на различни продукти по запитване и чертеж на клиента са сред основните дейности на водещата българска фирма, които бяха представени на международния технически панаир в Хановер /Германия/ преди месец.

В днешните условия на бизнес Завод СПАРТАК АД се утвърждава като водещ български лидер на пазара на вентилатори не само в България, а и като лице на българската промишленост в Русия и Европа.

Снимки на най-големият вентилатор, произвеждан тази година в България, който ще стане част от руската промишленост, както и останалите продукти на Спартак АД може да видите на уеб-сайтът на фирмата: www.spartak.bg или на тел: 056/ 88 00 80

--------------------------------------------------------------------

от медиите : ВОДЕЩИЯТ ПРОИЗВОДИТЕЛ НА ВЕНТИЛАТОРИ У НАС - СПАРТАК АД с участие на международния панаир в Хановер

/статията е публикувана от Информационна Агенция ТРАФИК.БГ - вижте тук журналистическата новина/

 

На предстоящото техническо изложение в Германия, екип на бургаското предприятие ще представи най-новите продукти, които ще предложи на международния пазар тази година. Както е известно, завод „Спартак” АД е лидер в производството на вентилационна техника в България. Основен акцент в маркетинговата стратегия за развитие на фирмата е срочно и качествено производство на поръчаните изделия.

През последното десетилетие завод Спартак АД изгради партньорски взаимоотношения с водещи фирми в Западна Европа. Металните палети за автомобилната промишленост, изработени в цеховете на бургаското предприятие, спечелиха доверието на големи производители от Германия и Франция, а голяма част от предлаганите на пазара във Великобритания каси за оръжие са произведени отново тук.

Ежедневно се експортират камиони с готова продукция към най-големите европейски градове. Същевременно са затвърдени позициите и на руския пазар, където вентилаторите, произведени от бургаското предприятие се утвърждават като най-конкурентоспособни и предпочитани заради качеството, което имат.

В национален мащаб и през 2014 година Спартак АД продължава дългогодишната традиция да е водещ доставчик на вентилационна техника, с което допринася за развитието на българската промишленост.

Ръководството на фирмата е осигурило производството с най-съвременни  технологии за лазерно рязане, огъване, заваряване и боядисване. Инвестирани са средства за закупуването на най-модерната техника от европейки производители. Развитието на Спартак АД като водещо производствено предприятие в областта е доказано и с придобиването на сертификати за съответствие с международните стандарти ISO 9001, ISO 3834-2, ISO 15085-2, OHSAS 18001.

Предимно младите кадри, които търсят развитие в Спартак АД, се обучават задължително в специализирани курсове и тренинги осигурени от фирмата. Това гарантира успешното повишаване на квалификацията и уменията на персонала, подобрява индивидуалното представяне и е силен мотивиращ фактор.

След миналогодишното международно представяне на продуктите на фирмата на техническия панаир във Франкфурт, както и тазгодишните изложения в Москва и Киев, предстои участие и на Hannover Messe в Германия, където екип на фирмата ще представи отново новостите в продукцията на СПАРТАК АД.

Благодарение на участието на международни панаири и технически изложения, подкрепено с качественото и срочно изпълнение на поръчките, бургаският завод Спартак АД разширява обхвата на своите международни позиции и продуктова гама, както се забелязва и във фирмения сайт www.spartak.bg

--------------------------------------------------------------------------------

20.05.2014 г.

На проведеното в гр. Бургас на ул. Одрин №3 на 20.05.2014 г. Общо събрание на акционерите на Спартак АД, се взе решение да се разпредели дивидент в размер на 0,20 лв. за акция.

-------------------------------------------------------------------------------Млади огнеборци премериха сили в Долно Езерово

Днес 25.04.2014 г. на стадиона в кв. Долно Езерово се проведе ежегодното състезание „Млад огнеборец”, организирано от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – гр.Бургас.
Днешната битка бе безапелационно спечелена от домакините от училище „Христо Ботев” в Долно Езерово, които подкрепяни от мощна агитка, отвяха конкуренцията и завършиха първи. като показаха умения на млади огнеборци.
Отборите се състезаваха в две дисциплини „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „400 м. щафетно бягане с препятствия”. Всички състезатели показаха спортсменство и добра работа в екип в надпреварата, качества важни за един млад огнеборец.
Днес се състезаваха отбори от 8 училища, ето ги и тях:
1. ОУ „Св. Княз Борис I” – ЦГЧ
2. ОУ „Васил Априлов – к/с “Бр. Миладинови”
3. ОУ “Найден Геров” – к/с “М. Рудник”
4. ОУ “Климент Охридски”- к/с “Изгрев”
5. СОУ “Христо Ботев” кв.“Д. Езерово”
6. ОУ „Братя Миладинови” гр. Бургас
7. ОУ “Св.Св.”Кирил и Методий” гр. Созопол
8. ПМГ „Акад.Никола Обрешков” – гр.Бургас

Спартак АД подкрепя традиционно младите огнеборци в подготовката им, която има за цел обучение и готовност за правилни действия на децата при пожари, природни бедствия и аварии. Наше производство е оборудването – мишена, по която се действа с кофпомпа, като при напълване на съд с вода се задействат звуков и светлинен сигнал.
-------------------------------------------------------------------------------


26.09.2013 -

Приключи изпълнението на проект „Подобряването условията на труд – фактор за повишаване работоспособността на заетите в Спартак АД” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”2007-2013

 На провелата се заключителна пресконференция Спартак АД официално отчете успешното приключване на проект „Подобряването условията на труд – фактор за повишаване работоспособността на заетите в Спартак АД”. Проектът е финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”2007-2013г., по схема „Безопасен труд”. Проектът е реализиран в рамките на 1 година и е на обща стойност 156 834 лева.

Дейностите, извършени по проекта включват:

·        Анализ на състоянието и проектиране подобряване на  организацията на трудовата дейност в Спартак АД

·        Осигуряване на по-съвременни и качествени предпазни средства на заетите лица

·        Разработване и придобиване на стандарти за безопасни условия на труд

·        Обучение на персонала за безопасна работа с нововъведено оборудване

Като част от дейностите по проекта дружеството внедри и поддържа Система за управление на здравето и безопасността при работа, в съответствие с изискванията на международния стандарт BS OHSAS 18001:2008

Осигурени са лични предпазни средства и предпазно работно облекло, отговарящо на съвременните  стандарти за безопасност и защита от рискове и осигуряващи комфорт при ползване:

·        Щит за заварчик с хелиоматично стъкло

·        Ръкавици за заварчици и за механична защита

·        Предпазни очила и маски

·        Антифони, защитни гащеризони и обувки

Обучени бяха 78 работници и служители на Спартак АД за безопасна работа с нововъведено оборудване.

Спартак АД е компания, която непрекъснато поддържа и развива своята политика по подобряване условията на труд и опазване на здравето при работа на работниците и служителите на фирмата. Резултатите от проведена анкета сред целевата група след реализацията на проекта показват високо ниво на удовлетвореност - факт, който мотивира ръководството на Спартак АД и за в бъдеще да насочва усилия и грижи за здравето и безопасността на своите работници.

  Инвестира във вашето бъдеще!  

Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Спартак АД  носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документа и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Агенция по заетостта.03.08.2013 - На 03 август 2013 г. в хижа Спартак, парк Росенец се проведе обучение на служители от администрацията на Спартак АД на тема: „Непрекъснато подобрение чрез управление на ограниченията”.

Лектор беше инж. Огнян Василев – изявен професионалист в областта на системното управление, с дълбоки знания и значителен опит в Тоталното управление на качеството и Теория на Ограниченията, както и в методологии като Шест Сигма и “Стройните методи” (Lean). По време на дългогодишния си стаж в автомобилната индустрия той е участвал в проекти за увеличаване на фирмения оборот при режим на Нула дефекти към клиентите, включително с използване на японския Kaizen подход. 

Обучението премина при подчертан интерес от страна на участвалите служители от Спартак АД. Заслуга за това имаше лектора, който умело поднесе сложната материя и успя да я обвърже с практическата дейност на предприятието – Спартак АД.

 10.07.2013
- Екип на СПАРТАК АД осъществи презентация пред Инженери, членове на КИИП /Камара на Инженерите от Инвестиционното Проектиране/ в Бургас. На срещата бяха представени новостите в производствения процес и актуалната продуктова гама на фирмата, както и информация относно технологичните възможности на Завода.--------------

 

 

08.10.2012 г. - През м. Октомври „СПАРТАК” АД закупи за целите на производството машина за лазерно рязане TrumpfTCL 3030, 3 kW. Съоръжението е монтирано и е в експлоатация за по-доброто качество на предлаганите от СПАРТАК АД продукти и услуги за Нашите клиенти.

 28.09.2012 г. - Екип на СПАРТАК АД посети ежегодния „Пловдивски панаир”, който се проведе в края на м. Септември. Фирмата ни бе представена с най-новото в областта на услугите, които предлагаме и различните видове продукти, които нашият инженерен екип разработва от 2012 г. Повече за предлаганите от Нас продукти може да разберете, като направите запитване на: spartak@spartak.bg

 16.09.2012 г. - За по-добрата информираност относно предлаганите услуги и продукти, които може да намерите в менютата на страницата Ни, СПАРТАК АД представи на клиентите си нова видео-продукция, презентираща възможностите на фирмата Ни. Новото видео може да видите в раздел „За Фирмата”.

 30.06.2012 г. - СПАРТАК АД получи сертификат за заваряване EN ISO 3834-2 и сертификат за заваряване на метални конструкции предназначени за влагане в железопътни конструкции EN 15085, издадени  от TüV Rheinland относно работата на Нашите служители и гарантираното качество на Нашата продукция!

 09.08.2012 г. - СПАРТАК АД възобнови експортите си към Русия. След изградените дългогодишни традиции на руския пазар, партньорството между България и Русия в лицето на Нашата фирма е възобновено със серия от износи на промишлени вентилатори, запазена марка с гаранция за качество от СПАРТАК АД. За да разгледате различните видове вентилационна техника, която предлагаме, разгледайте меню «Продукти» на сайта ни.

 

26.06.2012

Изпълнителният директор на Спартак АД инж. Кирил Яков официално подписа договор за безвъзмездна финансова помощ от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” по схема „Безопасен труд”.

На 26.06.2012г. дружеството получи от министър Тотю Младенов специална грамота за инвестиции в здравословните и безопасни условия на труд. Проектът на Спартак АД е класиран на второ място в страната от общо 239 одобрени за финансиране проектни предложения и е на стойност над 150 хиляди лева. Чрез реализацията на проекта в дружеството ще се оптимизира организацията на трудовата дейност, ще се внедри стандарт за безопасни и здравословни условия на труд OHSAS 18001:2007, ще бъдат обучени работещите за безопасна работа с нововъведено оборудване.


26.04.2012 г.
Общото събрание на акционерите на СПАРТАК АД взе решение да се разпредели дивидент за 2011 г. по 0,20 лв. на акция.